Subsidies & Premies

Subsidies & Premies

Een nieuwe lift plaatsen? Welke lift kies ik?
Graag een vrijblijvend gesprek? Prijsvoorstel?

Premies en tegemoetkomingen voor 65-plussers en personen met een handicap.

De Vlaamse aanpassingspremie voor 65-plussers

De Vlaamse overheid (https://www.wonenvlaanderen.be/) voorziet een premie (van maximaal € 1250 per onderdeel) voor aanpassingswerken aan een particuliere woning (als eigendom of als huurwoning) ten behoeve van (inwonende) 65-plussers.

Het installeren van een rolstoelplatformlift komt hiervoor in aanmerking.

Verdere informatie en specifieke criteria kan u terugvinden op de website van wonen Vlaanderen (https://www.wonenvlaanderen.be/premies/de-vlaamse-aanpassingspremie-om-de-woning-aan-te-passen-aan-een-oudere-bewoner).


Tegemoetkomingen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (https://www.vaph.be/) kan tegemoetkomen in een (volledige) financiering van de volgende specifieke hulpmiddelen (inclusief de installatie en het onderhoud ervan) voor personen met een ernstig of volledig functieverlies in een of beide onderste ledematen:

Oplossing voor verticale circulatie boven 1,80 m (verticaal hefplatform +1,80 m) met gesloten koker of schacht met een maximumsnelheid van 0,15 m/s.
(https://www.hulpmiddeleninfo.be/refertelijst/getPubHmf.jsp?FUID=4886#beschrijving)

Oplossing voor verticale circulatie boven 1,80 m (verticaal hefplatform +1,80 m) met gesloten koker of schacht met een snelheid van meer dan 0,15 m/s.
(https://www.hulpmiddeleninfo.be/refertelijst/getPubHmf.jsp?FUID=4887#beschrijving)

Een plateaulift (verticaal hefplatform -1,80 m) bestaande uit een open rolstoeltoegankelijk platform dat via een vaste geleider verticaal een hoogteverschil van maximaal 1,80 m overbrugt.
(https://www.hulpmiddeleninfo.be/refertelijst/getPubHmf.jsp?FUID=4889#beschrijving)


Overige premies

Naar gelang uw woonsituatie en de gemeente/provincie waarin uw woning zich bevindt komt u mogelijk in aanmerking voor specifieke premies vanuit de lokale overheden. Voor meer informatie kan u terecht bij uw gemeente of provincie.

Laatste Nieuws

Hoe kunnen wij u helpen?
Comment pouvons-nous vous aider?